Εθελοντισμός, Προγράμματα, Συνεργασίες

Υποστήριξη σε ανθρώπους στο δρόμο!

Το βράδυ της 19ης Απριλίου, βρεθήκαμε δίπλα σε άστεγους συνανθρώπους μας, μέσω του προγράμματος “Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγία”!

Συνολικά 75 εθελοντές μαζί με την Ithaca και την PRAKSIS οργανώσαμε μια δράση ευρείας κλίμακας, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε συνθήκες δρόμου και στερούνται βασικών αγαθών. 

Στη δράση μοιράστηκαν 200 kits με αγαθά βασικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, υγρομαντηλα, χαρτιά υγείας, αντισηπτικά καθώς και αναγκαία προϊόντα όπως υπνόσακοι, σε 4 σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά. Ο στόχος, να φτάσουν αυτά τα αγαθά στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, άμεσα, επετεύχθει!

 Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση με πολλαπλούς ρόλους! Τόσο για την εξεύρεση και την οργάνωση των προϊόντων, όσο και στη διανομή τους! 

Η Endless EC στάθηκε στο πλάι μας με τη διάθεση 800 τεμάχια ειδών υγιεινής για ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο, καθώς και με εργαζομένους της που συνεισέφεραν στην διανομή! 

Μεγάλο αρωγό αποτέλεσε και η Open Paths Athens, καθώς προσέφερε 100 υπνόσακους, όπως επίσης βοήθησε και στην οργάνωση ενός σημείου διανομής! 

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 8.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 33.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 169+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.442 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 44 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την Endless EC

Η Endless EC είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου “Tissue”, την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 232 άτομα προσωπικό. Η εταιρία αποτελεί Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας Κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που διατηρούν την Έδρα, την Παραγωγή́ και την Ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.

Σχετικά με την Open Paths Athens

Η Open Paths Athens είναι ένας οργανισμός με βάση την κοινότητα που αποτελείται από άτομα από διαφορετικές κοινότητες της Αθήνας που εργάζονται μαζί για να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την ισότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Αθήνα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας. Προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών με τους τοπικούς πολιτικούς και τους ηγέτες της κοινότητας προκειμένου να επηρεάσουν τη θετική κοινωνική αλλαγή.