Προγράμματα

Η Ithaca ανάμεσα στους 10 καλύτερους του Προγράμματος WoD22 του Ιδρύματος Vodafone!

Το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, υλοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά, και φέτος έχουμε τη χαρά και την τιμή, με εκπρόσωπό μας την Έρρικα Λυμπούση, να είμαστε ένας από τους 10 νικητές συνολικά, ανάμεσα σε ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Ίδρυμα Vodafone, στηρίζει νέους, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, που επιθυμούν να συμβάλλουν, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

Η Ithaca, μέσα από την επιλογή της στο πρόγραμμα και με την Έρρικα, ως Communication & Dashboard Analyst, θα υλοποιήσει ένα λογισμικό-dashboard, το οποίο θα συγκεντρώνει, διαχειριζεται και θα παρουσιάζει όλη την πληροφορία του αντίκτυπου της Ithaca. Στόχος είναι μέσα από τη σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων, να εξοικονομηθεί ποιοτικός χρόνος στην ομάδα, να  βελτιστοποιηθούν οι υπηρεσίες της οργάνωσης, αλλά και να επικοινωνηθεί το έργο και τα αποτελέσματα της Ithaca. Απώτερος σκοπός είναι η άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ζητήματος της αστεγίας. 

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία, που θα βοηθήσει να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αστεγίας.

Σχετικά με την Ithaca: 

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας  130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την Vodafone:

Εδώ και 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 19 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 670.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, το DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και το πρόγραμμα World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.