Δράσεις, Συνεργασίες

Δελτίο Τύπου | Τοποθέτηση κινητών νιπτήρων στον Δήμο Πειραιά από την Ithaca

Ένα όραμα και μια προσπάθεια αρκετών μηνών της ομάδας μας, έγιναν τελικά πράξη στις 18/4. Σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, η Ithaca, προέβη στην τοποθέτηση δύο κινητών νιπτήρων στην περιοχή του Δήμου Πειραιά. Οι νιπτήρες τοποθετήθηκαν σε 2 διαφορετικά σημεία στην περιοχή, δημόσια ως προς την πρόσβαση και τη χρήση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες υγιεινής των ανθρώπων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά είναι:

  1. Το Θεμιστόκλειο Στάδιο, Υπαπαντής 124
  2. Το Δημοτικό Γήπεδο Πειραιά, Καραγιώργη Σερβίας 6

Εν καιρώ πανδημίας, όπου το συχνό πλύσιμο των χεριών αποτελεί κύριο μέτρο ατομικής προστασίας, η Ithaca φροντίζει για ακόμη μία φορά για τις αυτονόητες ανάγκες που αφορούν στην υγιεινή. Οι νιπτήρες λειτουργούν με ποδοβαλβίδα, κρεμοσάπουνο και οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των χεριών, τηρώντας έτσι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η λειτουργία των νιπτήρων βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, διάρκειας 2 μηνών, ευελπιστώντας να καλύπτονται αποτελεσματικά οι υπάρχουσες ανάγκες και να συνεχίσουμε τη δράση αυτή. 

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη που είχαμε για ακόμη μια φορά από την LDS, μέσω της οποίας εξασφαλίσαμε την ενοικίαση και τη λειτουργία των κινητών νιπτήρων. Ευχαριστούμε θερμά.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 8.000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 27.500 επισκέψεις, παραδίδοντας  136+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.