Συνεργασίες

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αθήνα, 13/4/2021

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής ενώ προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 6000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 20.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 100.000+ κιλά καθαρών ρούχων.

Η Ithaca πραγματοποιεί συνεργασίες οι οποίες βασίζονται σε ένα κοινό όραμα, το οποίο αφορά την πλήρη επανένταξη αστέγων και κοινωνικά ευάλωτες ομάδων. 

Είναι, λοιπόν, μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε επιλεγεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως η μοναδική ΜΚΟ στην Ελλάδα που έλαβε μία εκ των δωρεών του Ιδρύματος, που προσφέρει στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του για την πανδημία covid-19.

Η δωρεά του ΙΣΝ, θα ενισχύσει το πρόγραμμα εργασιακής επανένταξης ατόμων από ευάλωτες ομάδες της Ithaca, καθώς και την ανάπτυξη της Οργάνωσης σε συνολικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, με τη δωρεά καλύπτονται οι θέσεις του Υπεύθυνου Ανάπτυξης και του Κοινωνικού Λειτουργού της Οργάνωσης, συμβάλλοντας αφενός στην βελτίωση των υπαρχόντων δραστηριοτήτων & υπηρεσιών, αφετέρου στην περαιτέρω εξέλιξη της Ithaca, ερευνώντας και πραγματοποιώντας νέες δράσεις για την καταπολέμηση της αστεγίας και δράσεις ενσωμάτωσης και συμπερίληψης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας στοχεύοντας σε συνεχώς μεγαλύτερο αντίκτυπο και σας ευχαριστούμε πολύ που σας έχουμε στο πλευρό μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Ithaca is supported by the Stavros Niarchos Foundation (SNF) under the SNF Global Relief Initiative for the COVID-19 pandemic.