Συνεργασίες

Δελτίο Τύπου | Πρόοδος του Προγράμματος Ithaca x SNF

Τον τελευταίο χρόνο, η Ithaca συνεργάζεται με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της οποίας υποστηρίζονται 2 θέσεις εργασίας στον Οργανισμό. Οι θέσεις αυτές αφορούν στο τμήμα ανάπτυξης της Ithaca καθώς και στην κοινωνική υπηρεσία στο πεδίο. Ο αντίκτυπος της σύμπραξης αυτής, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικός για τη συνέχιση του έργου και την αύξηση της προσφοράς.

Ολοκληρώνοντας το 2021 μέσα από τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και τη διαχείριση των πλυντηρίων στο Πολυδύναμο Κέντρο, η Ithaca εξυπηρέτησε ανθρώπους σε 8 διαφορετικά σημεία (Νίκαια, Καμίνια, Ελαιώνα, Κουμουνδούρου, Μεταμόρφωση, Κεραμεικό, Κολωνό, Μεταξουργείο), προσφέροντας 35.5 τόνους καθαρά ρούχα σε πάνω από 1.700 συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους, πραγματοποιώντας 7.100 πλύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά ολοκληρώθηκε η κάλυψη 510 αιτημάτων των ωφελουμένων μέσω της συμβολής της Κοινωνικής Υπηρεσίας, με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από άντρες νεαρής ηλικίας 25-35. Από αυτά, η κοινωνική λειτουργός επιλύει τα αιτήματα που αφορούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, δημόσια έγγραφα και εύρεση εργασίας, ενώ τα υπόλοιπα τα παραπέμπει σε αρμόδιους φορείς.

Στον τομέα της ανάπτυξης, το περασμένο έτος αναπτύχθηκαν νέες συνεργασίες με εταιρείες και ιδρύματα που συμμερίζονται το όραμα της οργάνωσης, ενώ οργανώθηκε όλο το στρατηγικό πλάνο λειτουργίας της Ithaca για το 2022. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η διατήρηση και η εξέλιξη των ήδη υπαρχουσών υπηρεσιών, καθώς και νέες πρωτοβουλίες με στόχο τη στήριξη ακόμα περισσότερων ανθρώπων προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η Ithaca παντα στοχεύει σε δημιουργία συνεργασιών οι οποίες βασίζονται σε ένα κοινό όραμα, το οποίο αφορά την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση αστέγων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με τo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος από την ίδρυσή του το 1996 (έτος θανάτου του αειμνήστου ιδρυτή του Σταύρου Νιάρχου) έως και σήμερα αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία, τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού. Υποστηρίζει επίσης επίλεκτα προγράμματα και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, πολλά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση.

Η υποστήριξη έγινε στο πλαίσιο δράσεων του SNF Global Relief Initiative με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.