Δράσεις, Εθελοντισμός, Συνεργασίες

Υποστήριξη Άστεγου Πληθυσμού μαζί με την LG !

Το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου, η ομάδα της Ithaca, μαζί με εργαζομένους της LG, προχώρησαν σε μια δράση έκτακτης υποστήριξης στους ανθρώπους που διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας.

Οι δύσκολες συνθήκες του χειμώνα δημιουργούν επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τον άστεγο πληθυσμό. Με γνώμονα αυτό, η Ithaca προχώρησε σε μια δράση διαμοιρασμού ρουχισμού για το κρύο, σε συνεργασία με τον μεγάλο υποστηρικτή της, την LG. 

Πιο συγκεκριμένα, μοιράσαμε σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, 60 τσάντες οι οποίες περιείχαν κουβέρτες, ισοθερμικές μπλούζες και κολάν, κάλτσες, σκούφους και γάντια.

Μέσω των ανακουφιστικών υπηρεσιών της Ithaca οι οποίες έχουν κύριο σκοπό στη κοινωνική επανένταξη ατόμων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,  στοχεύουμε διαρκώς στην κάλυψη αναγκών που βελτιώνουν την καθημερινή διαβίωση των αστέγων συνανθρώπων μας.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 20 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την LG Electronics Ελλάς

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr.