Η ομάδα μας

Η ομάδα της Ithaca απαρτίζεται από διαφορετικούς ανθρώπους που ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό υπόβαθρο, δεξιότητες και ικανότητες, αλλά και συγκεκριμένο ρόλο και διακριτά καθήκοντα ως προς τη λειτουργία της οργάνωσης. Αυτό, όμως, που μας ενώνει είναι ο κοινός μας στόχος: η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού του άστεγου πληθυσμού.

Η Ithaca αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιο, τους εργαζόμενους στο γραφείο και στο πεδίο, καθώς και τους εθελοντές. Όλοι μαζί προσπαθούμε καθημερινά να συμβάλλουμε στην επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης, διασφαλίζοντας έτσι την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ομάδα Διαχείρισης

Δήμητρα Κουντουριώτη

H Δήμητρα είναι Διευθύντρια στην Ithaca και ασχολείται με τον συντονισμό και την ανάπτυξη των δράσεων της οργάνωσης, καθώς και της ομάδας που εργάζεται στο πεδίο δράσης.

Ναταλία Μαρκοπούλου

Η Ναταλία είναι Υπεύθυνη Κοινωνικής Ένταξης στην Ithaca και σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με στόχο την εργασιακή ενδυνάμωση και κοινωνική επανένταξη ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες.

Δήμητρα Σκιαδά

H Δήμητρα είναι Κοινωνική Λειτουργός στην Ithaca και ασχολείται με την ενδυνάμωση και τη συμβουλευτική των εργαζομένων της οργάνωσης που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και με την υποστήριξη των ωφελούμενων στο πεδίο.

Ελένη Τουφεξή

Η Ελένη είναι Συντονίστρια Λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγιεινής στην Ithaca, και ασχολείται με την εύρυθμη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. 

Κατερίνα Βέλλιου

Η Κατερίνα είναι Υπεύθυνη Ανάπτυξης στην Ithaca και ασχολείται με την αναζήτηση και διαχείριση πόρων για την υλοποίηση δράσεων, αλλά και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα αυξήσουν περαιτέρω τον αντίκτυπο της ομάδας.

Τάσος Ρεπούσκος

O Τάσος είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Συντονισμού Εθελοντών στην Ithaca και ασχολείται με την προώθηση του σκοπού και των δράσεων της ομάδας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την προσέλκυση εθελοντών.

Άννα Γκούμα

Η Άννα είναι Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης στην Ithaca, και ασχολείται με τον συντονισμό και την υποστήριξη όλων των τμημάτων της οργάνωσης.

Ομάδα Πεδίου

Παναγιώτης Ράλλης

Ο Παναγιώτης είναι οδηγός της κινητής μας μονάδας και είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Σοφία Γεωργίτσα

Η Σοφία είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Χρύσα Μπαλωμένου

Η Χρύσα είναι είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Δημήτρης Περαντζάκης

Ο Δημήτρης είναι οδηγός της κινητής μας μονάδας και είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Διοικητικό Συμβούλιο

Θάνος Σπηλιόπουλος

Ο Θάνος είναι Ιδρυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ithaca. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε τομείς στρατηγικής και λειτουργιών και είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανδήλη Ραχούτη

Η Ανδήλη είναι μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Ithaca και του Διοικητικού Συμβούλιου. Με ανάλογες σπουδές στο κολέγιο του ΑΚΤΟ, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του Logo και του Branding.

Φάνης Τσόνας

Ο Φάνης είναι Συνιδρυτής της Ithaca και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι απόφοιτος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

💧💧💧

Οι εθελοντές μας

Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για τη λειτουργία της Ithaca. Εμπλέκονται κυρίως στην καθημερινή λειτουργία στο πεδίο στην υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων και σε άλλες θέσεις οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους (φωτογραφία, social media, graphic design, διοικητική υποστήριξη, web development).

Από την αρχή της λειτουργίας μας – που η δράση μας γινόταν εξολοκλήρου από τους εθελοντές – μέχρι και τώρα, οι εθελοντές προσφέρουν κοινωνικό έργο με αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ η συνεισφορά και η βοήθειά τους είναι πολύτιμες για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης.

Οι εθελοντές μας μέσα από τη δράση τους συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία των πολιτών μέσω της άμεσης υποστήριξής τους προς τον άστεγο πληθυσμό. Προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που τις χρειάζονται, λαμβάνουν ηθική ικανοποίηση και γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι ως προς τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στηρίζοντάς μας, προσφέρεις ουσιαστική βοήθεια σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, βοηθάς συνανθρώπους μας να αποκτήσουν νέες ευκαιρίες, αποκτάς πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, συνεισφέρεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το πρόγραμμά σου, και γνωρίζεις νέα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.