Μη κατηγοριοποιημένο

Η αστεγία δεν είναι επιλογή!

Η αστεγία δεν είναι επιλογή. Μας αφορά και μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

Η 10η Οκτωβρίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αστεγίας και μια ημέρα υπενθύμισης πως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο ζουν, χωρίς αυτά που όλοι θεωρούμε δεδομένα. Άστεγος δεν είναι μόνο όποιος ζει στον δρόμο. Άστεγος άνθρωπος είναι αυτός που ζει σε ένα σπίτι δίχως ρεύμα, που έχει χάσει το σπίτι του λόγω φωτιάς ή φυσικής καταστροφής, που φιλοξενείται σε μια δομή. Μια οικογένεια που έχει χάσει τα πάντα, μια μητέρα που πασχίζει να βρει ελπίδα για τα παιδιά της, ένας έφηβος που δεν ζει σε ασφαλές περιβάλλον, ένας ηλικιωμένος που είναι μόνος στη ζωή.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να δράσουμε, όλοι μαζί, οφείλουμε να αναβιώσουμε και πάλι τις χαμένες ελπίδες τους, να μην τους προσπερνάμε.

Οι Αντίνοος Αλμπάνης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Κωνσταντάκη, Σταύρος Σβήγκος, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Μαρία Χάνου μιλούν για όλες αυτές τις ψυχές, μιλούν για να γνωρίσουμε καλύτερα το μέγεθος της αστεγίας, για να κατανοήσουμε τί είναι αστεγία και γιατί είναι κρίσιμο να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί όλοι μπορεί να βρεθούμε στη θέση τους.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 9.000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 35.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 170+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.800 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 48 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.