Η ομάδα μας

Η ομάδα μας απαρτίζεται από διαφορετικά άτομα όπου ο καθένας έχει ξεχωριστό υπόβαθρο, διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες, αλλά και συγκεκριμένο ρόλο και διακριτά καθήκοντα ως προς τη λειτουργία της οργάνωσης. Ωστόσο, όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο: τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού του άστεγου πληθυσμού. Η Ithaca αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιο, τους εργαζόμενους στο γραφείο και στο πεδίο καθώς και τους εθελοντές. Όλοι μαζί προσπαθούμε καθημερινά να συμβάλλουμε στην επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης, διασφαλίζοντας έτσι την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της.

Δήμητρα Κουντουριώτη

H Δήμητρα είναι η Υπεύθυνη στην οργάνωση Ithaca. Είναι απόφοιτος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κωνσταντίνα Γκέκα

Η Κωνσταντίνα είναι συντονίστρια Ανάπτυξης στην οργάνωση Ithaca. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαικών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νίκος Βαμβακάς

Ο Νίκος είναι ο οδηγός της κινητής μονάδας και είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Λεωνίδας Κούτικας

Ο Λεωνίδας είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Ithaca.

Θάνος Σπηλιόπουλος

Ο Θάνος είναι Ιδρυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ithaca. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε τομείς στρατηγικής και λειτουργιών και είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Ανδήλη Ραχούτη

Η Ανδήλη είναι μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Ithaca και του Διοικητικού Συμβούλιου. Με ανάλογες σπουδές στο κολέγιο του ΑΚΤΟ, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του Logo και του Branding.

Φάνης Τσόνας

Ο Φάνης είναι Συνιδρυτής της Ithaca και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι απόφοιτος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Οι εθελοντές μας 

Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για τη λειτουργία της Ithaca. Εμπλέκονται κυρίως στην καθημερινή λειτουργία στο πεδίο στην υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων και σε άλλες θέσεις οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους (φωτογραφία, social media, graphic design, διοικητική υποστήριξη, web development). Από την αρχή της λειτουργίας μας – που η δράση μας γινόταν εξολοκλήρου από τους εθελοντές – μέχρι και τώρα, οι εθελοντές προσφέρουν κοινωνικό έργο με αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ η συνεισφορά και η βοήθειά τους είναι πολύτιμες για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης.

Οι εθελοντές μας μέσα από τη δράση τους συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία των πολιτών μέσω της άμεσης υποστήριξής τους προς τον άστεγο πληθυσμό. Προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που τις χρειάζονται, λαμβάνουν ηθική ικανοποίηση και γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι ως προς τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στηρίζοντάς μας, προσφέρεις ουσιαστική  βοήθεια σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, βοηθάς συνανθρώπους μας να αποκτήσουν νέες ευκαιρίες, αποκτάς πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, συνεισφέρεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το πρόγραμμά σου, και γνωρίζεις νέα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.

Γίνε εθελοντής!