Δελτίο Τύπου | Τοποθέτηση κινητών νιπτήρων στον Δήμο Πειραιά από την Ithaca

Ένα όραμα και μια προσπάθεια αρκετών μηνών της ομάδας μας, έγιναν τελικά πράξη στις 18/4. Σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, η Ithaca, προέβη στην τοποθέτηση δύο κινητών νιπτήρων στην περιοχή του Δήμου Πειραιά. Οι νιπτήρες τοποθετήθηκαν σε 2 διαφορετικά σημεία στην περιοχή, δημόσια ως προς την πρόσβαση και τη χρήση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες υγιεινής των ανθρώπων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά είναι:

  1. Το Θεμιστόκλειο Στάδιο, Υπαπαντής 124
  2. Το Δημοτικό Γήπεδο Πειραιά, Καραγιώργη Σερβίας 6

Εν καιρώ πανδημίας, όπου το συχνό πλύσιμο των χεριών αποτελεί κύριο μέτρο ατομικής προστασίας, η Ithaca φροντίζει για ακόμη μία φορά για τις αυτονόητες ανάγκες που αφορούν στην υγιεινή. Οι νιπτήρες λειτουργούν με ποδοβαλβίδα, κρεμοσάπουνο και οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των χεριών, τηρώντας έτσι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η λειτουργία των νιπτήρων βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, διάρκειας 2 μηνών, ευελπιστώντας να καλύπτονται αποτελεσματικά οι υπάρχουσες ανάγκες και να συνεχίσουμε τη δράση αυτή. 

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη που είχαμε για ακόμη μια φορά από την LDS, μέσω της οποίας εξασφαλίσαμε την ενοικίαση και τη λειτουργία των κινητών νιπτήρων. Ευχαριστούμε θερμά.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 8.000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 27.500 επισκέψεις, παραδίδοντας  136+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Η Ithaca ανάμεσα στους 10 καλύτερους του Προγράμματος WoD22 του Ιδρύματος Vodafone!

Το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, υλοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά, και φέτος έχουμε τη χαρά και την τιμή, με εκπρόσωπό μας την Έρρικα Λυμπούση, να είμαστε ένας από τους 10 νικητές συνολικά, ανάμεσα σε ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Ίδρυμα Vodafone, στηρίζει νέους, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, που επιθυμούν να συμβάλλουν, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

Η Ithaca, μέσα από την επιλογή της στο πρόγραμμα και με την Έρρικα, ως Communication & Dashboard Analyst, θα υλοποιήσει ένα λογισμικό-dashboard, το οποίο θα συγκεντρώνει, διαχειριζεται και θα παρουσιάζει όλη την πληροφορία του αντίκτυπου της Ithaca. Στόχος είναι μέσα από τη σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων, να εξοικονομηθεί ποιοτικός χρόνος στην ομάδα, να  βελτιστοποιηθούν οι υπηρεσίες της οργάνωσης, αλλά και να επικοινωνηθεί το έργο και τα αποτελέσματα της Ithaca. Απώτερος σκοπός είναι η άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ζητήματος της αστεγίας. 

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία, που θα βοηθήσει να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αστεγίας.

 

Σχετικά με την Ithaca: 

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας  130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την Vodafone:

Εδώ και 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 19 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 670.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, το DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και το πρόγραμμα World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.

 

Δελτίο Τύπου | Ανακοίνωση νέας συνεργασίας | THI Australia x Ithaca

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Hellenic Initiative (THI) Australia”. Το THI Australia προχώρησε σε τέσσερις νέες επιχορηγήσεις σε οργανώσεις της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε και εμείς. Σκοπός της συνολικής αυτής υποστήριξης είναι να ανακουφίσει ανάγκες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι η τροφή, προσωρινή στέγαση και άλλες βασικές για την διαβίωση ανάγκες.

Το THI Australia, μέσα από τη συμβολή της στην Ithaca, θα υποστηρίξει τον δεύτερο πυλώνα δράσης μας, αυτόν της εργασιακής επανένταξης. Συγκεκριμένα, μας δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια έμμισθη θέση στο πεδίο, διάρκειας δώδεκα μηνών  για ένα άτομο από τις ομάδες-στόχου μας. 

Με το Πρόγραμμα της Εργασιακής Επανένταξης της Ithaca, το άτομο αυτό θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει να εργάζεται στην Ithaca, ενώ μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική και ενδυνάμωση που θα πραγματοποιείται από την εργασιακή σύμβουλο της ομάδας, θα αναπτύξει νέες δεξιότητες και δυνατότητες, ενισχύοντας παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες. 

Έχοντας αποκτήσει σημαντικά εφόδια όλο αυτό το διάστημα και μέσα από το δίκτυο συνεργατών με εταιρείες και οργανισμούς που έχουμε αναπτύξει, αποσκοπούμε στη μόνιμη απορρόφησή του στην αγορά εργασίας με την ολοκλήρωση της εμπειρίας του σε εμάς.

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που ακόμη μια συνεργασία μας, βασίστηκε σε ένα κοινό όραμα όπως αυτό της πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης αστέγων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. 

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας  130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με το THI Australia:

To The Hellenic (Initiative) Australia, είναι ένας εθνικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, για την ενδυνάμωση και επανένωση των Ελληνοαυστραλών και φιλελλήνων, με σκοπό την ανάκαμψη της Ελλάδας. Σχεδόν μια δεκαετία μετά την κρίση στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμα ευάλωτες ομάδες στη χώρα που ζουν χωρίς επαρκή τροφή, στέγαση και πρόσβαση στη βασική υγιεινή. Το THI Australia, αποσκοπεί να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία του με καινοτόμες μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα για άμεση ανακούφιση, κοινωνική και οικονομική ευημερία και να επιφέρουν έναν αντίκτυπο με διάρκεια στην ελληνική κοινωνία. Από το 2014, έχουν υποστηρίξει με περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, προγράμματα και project στην Ελλάδα, γύρω από τους τομείς της υγείας, της κοινωνικής υπηρεσίας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης. Έχουν προσφέρει επίσης εκατομμύρια γεύματα και καλές πρακτικές σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη, έχουν υποστηρίξει τους άστεγους και έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες.

Δελτίο Τύπου | Πρόοδος του Προγράμματος Ithaca x SNF

Τον τελευταίο χρόνο, η Ithaca συνεργάζεται με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της οποίας υποστηρίζονται 2 θέσεις εργασίας στον Οργανισμό. Οι θέσεις αυτές αφορούν στο τμήμα ανάπτυξης της Ithaca καθώς και στην κοινωνική υπηρεσία στο πεδίο. Ο αντίκτυπος της σύμπραξης αυτής, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικός για τη συνέχιση του έργου και την αύξηση της προσφοράς.

Ολοκληρώνοντας το 2021 μέσα από τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και τη διαχείριση των πλυντηρίων στο Πολυδύναμο Κέντρο, η Ithaca εξυπηρέτησε ανθρώπους σε 8 διαφορετικά σημεία (Νίκαια, Καμίνια, Ελαιώνα, Κουμουνδούρου, Μεταμόρφωση, Κεραμεικό, Κολωνό, Μεταξουργείο), προσφέροντας 35.5 τόνους καθαρά ρούχα σε πάνω από 1.700 συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους, πραγματοποιώντας 7.100 πλύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά ολοκληρώθηκε η κάλυψη 510 αιτημάτων των ωφελουμένων μέσω της συμβολής της Κοινωνικής Υπηρεσίας, με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από άντρες νεαρής ηλικίας 25-35. Από αυτά, η κοινωνική λειτουργός επιλύει τα αιτήματα που αφορούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, δημόσια έγγραφα και εύρεση εργασίας, ενώ τα υπόλοιπα τα παραπέμπει σε αρμόδιους φορείς. 

Στον τομέα της ανάπτυξης, το περασμένο έτος αναπτύχθηκαν νέες συνεργασίες με εταιρείες και ιδρύματα που συμμερίζονται το όραμα της οργάνωσης, ενώ οργανώθηκε όλο το στρατηγικό πλάνο λειτουργίας της Ithaca για το 2022. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η διατήρηση και η εξέλιξη των ήδη υπαρχουσών υπηρεσιών, καθώς και νέες πρωτοβουλίες με στόχο τη στήριξη ακόμα περισσότερων ανθρώπων προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.  

Η Ithaca παντα στοχεύει σε δημιουργία συνεργασιών οι οποίες βασίζονται σε ένα κοινό όραμα, το οποίο αφορά την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση αστέγων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. 

Σχετικά με την Ithaca: 

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας  130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με τo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος από την ίδρυσή του το 1996 (έτος θανάτου του αειμνήστου ιδρυτή του Σταύρου Νιάρχου) έως και σήμερα αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία, τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού. Υποστηρίζει επίσης επίλεκτα προγράμματα και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, πολλά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση.

Η υποστήριξη έγινε στο πλαίσιο δράσεων του SNF Global Relief Initiative με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Δελτίο Τύπου | Ανακοίνωση νέας συνεργασίας

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με την εταιρεία MYTILINEOS, ως Μεγάλος Υποστρικτής της οργάνωσης. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, βρίσκεται δίπλα στους άστεγους και ευάλωτους συνανθρώπους της υποστηρίζοντας τη λειτουργία υπηρεσιών της οργάνωσης αλλά και τη μέγιστη βελτιστοποίηση τους.

Η συμβολή της MYTILINEOS είναι πολύτιμη στη συνέχιση της λειτουργίας της Ithaca, αλλά και στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενών μας, καθώς με όσα προσφέρει, εξασφαλίζουμε την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων ανθρώπων που στερούνται πρόσβαση σε καθαρά ρούχα.

Επιπλέον, ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια ενίσχυσης και βελτίωσης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των αστέγων, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξη των υπαρχουσών και στην προσθήκη νέων πρωτοβουλιών με κοινό σκοπό την αύξηση του αντικτύπου.

Η Ithaca πάντα στοχεύει σε δημιουργία συνεργασιών οι οποίες βασίζονται σε ένα κοινό όραμα, το οποίο αφορά την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση αστέγων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας  130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την εταιρεία MYTILINEOS:

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,9 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 3.850 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεντρωμένη στην αειφορία, έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 και να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέχρι το 2050, βάσει των δεικτών επίδοσης ESG για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση.