Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για την Αστεγία, μαζί με την LG !

Τις θερμές ημέρες του Ιουνίου, η Ithaca είχε την χαρά να υποδεχτεί στο πεδίο δράσης ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, με έντονο το ενδιαφέρον και τη διάθεση για προσφορά, στα πλαίσια της εξαιρετικής και πολύτιμης συνεργασίας με την LG

Η ομάδα της LG μαζί με τους Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ντένα Τσαλάγκα, Χάρη Γιακουμάτο, Γιάννη Στάνκογλου, Ελένη Μοραντζή, Ναταλία Αρσενικού και Δημήτρη Μακαλιά βρέθηκαν δίπλα σε άστεγους συνανθρώπους μας, ενημερώθηκαν σχετικά με την σημερινή κατάσταση της αστεγίας στην Αττική, έμαθαν λεπτομέρειες για το έργο της Ithaca και προσέφεραν την υποστήριξη τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εργαζομένους από ευάλωτες ομάδες, της Κινητής Μονάδας, μια πρωτοβουλία της Ithaca την οποία υποστήριξε στην αρχή της η LG.

Η σημαντική υποστήριξη της LG με τις μονάδες πλυντηρίων και στεγνωτηρίων, τόσο στην Κινητή Μονάδα της Ithaca όσο και στη λειτουργία της οργάνωσης στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, έχει οδηγήσει στην εξυπηρέτηση πάνω από 9.000 ωφελουμένων και πάνω από 170 τόνων καθαρών ρούχων, μέσα στα 7 χρόνια συνεργασίας. 

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 9.000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 35.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 170+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.800 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 48 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την LG Electronics Ελλας ΜΑΕ:

Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Υποστήριξη σε ανθρώπους στο δρόμο!

Το βράδυ της 19ης Απριλίου, βρεθήκαμε δίπλα σε άστεγους συνανθρώπους μας, μέσω του προγράμματος “Θεμέλιο Συμμετοχής για την Αστεγία”!

Συνολικά 75 εθελοντές μαζί με την Ithaca και την PRAKSIS οργανώσαμε μια δράση ευρείας κλίμακας, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε συνθήκες δρόμου και στερούνται βασικών αγαθών. 

Στη δράση μοιράστηκαν 200 kits με αγαθά βασικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, υγρομαντηλα, χαρτιά υγείας, αντισηπτικά καθώς και αναγκαία προϊόντα όπως υπνόσακοι, σε 4 σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά. Ο στόχος, να φτάσουν αυτά τα αγαθά στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, άμεσα, επετεύχθει!

 Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση με πολλαπλούς ρόλους! Τόσο για την εξεύρεση και την οργάνωση των προϊόντων, όσο και στη διανομή τους! 

Η Endless EC στάθηκε στο πλάι μας με τη διάθεση 800 τεμάχια ειδών υγιεινής για ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο, καθώς και με εργαζομένους της που συνεισέφεραν στην διανομή! 

Μεγάλο αρωγό αποτέλεσε και η Open Paths Athens, καθώς προσέφερε 100 υπνόσακους, όπως επίσης βοήθησε και στην οργάνωση ενός σημείου διανομής! 

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!

 

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 8.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 33.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 169+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.442 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 44 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την Endless EC

Η Endless EC είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου “Tissue”, την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 232 άτομα προσωπικό. Η εταιρία αποτελεί Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας Κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που διατηρούν την Έδρα, την Παραγωγή́ και την Ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.

Σχετικά με την Open Paths Athens

Η Open Paths Athens είναι ένας οργανισμός με βάση την κοινότητα που αποτελείται από άτομα από διαφορετικές κοινότητες της Αθήνας που εργάζονται μαζί για να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την ισότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Αθήνα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας. Προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών με τους τοπικούς πολιτικούς και τους ηγέτες της κοινότητας προκειμένου να επηρεάσουν τη θετική κοινωνική αλλαγή.

“Πάσχα για Όλους”

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν συνθήκες αστεγίας, σπάνια έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και όμορφα τις γιορτές. Με στόχο, λοιπόν, τη συμπερίληψη αυτών των ανθρώπων στο γιορτινό κλίμα, η Ithaca μαζί με την Avin, φροντίσαμε για ένα “Πάσχα για Όλους”!

Την Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, εργαζόμενοι της Avin, για άλλη μια φορά, έδρασαν ως εθελοντές υποστηρίζοντας τη δράση της Ithaca! Παράλληλα, προσέφεραν 50 πασχαλινά πακέτα με τσουρέκια, αυγά και σοκολάτες, ενώ συμμετείχαν ενεργά και στην κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων που μας επισκέφθηκαν δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα ενόψει εορτών! 

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 7.900+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 26.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 130+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω απο 480 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 10 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με την Avin:

Η AVIN, ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977. Είναι 100% θυγατρική της Motor Oil από τον Μάρτιο του 2002. Σήμερα απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και αριθμεί 640 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, 160 ιδιολειτουργούμενα και 480 συνεργαζόμενα. 

Τα προϊόντα AVIN αντιπροσωπεύουν μιας ευρείας γκάμας προηγμένη τεχνολογική πρόταση. Από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, η AVIN εφαρμόζει πιστά και σταθερά μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, όπου πρωταγωνιστούν το ήθος, η συνέπεια και ο σεβασμός προς τον καταναλωτή. Εναρμονισμένη με το πνεύμα της εποχής και την ανάγκη για την ενεργειακή μετάβαση, η Εταιρεία επενδύει στο δίκτυο σε νέες μορφές ενέργειας. Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης είναι και το Non Fuel Retail. Συνεχίζεται και ανανεώνεται η ενίσχυση των καταστημάτων λιανικής “AGORA” φτάνοντας τα 97 πρατήρια με νέες αίθουσες, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το σχετικό κωδικολόγιο. Σημαντικό εργαλείο στην επίτευξη των στόχων της Εταιρεία είναι και το πρόγραμμα AVIN Κερδίζω. Το πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία καθώς έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μέλη, με το ποσοστό διείσδυσης στο σύνολο των καταναλώσεων των ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων να ξεπερνά το 70%. Το υψηλό επίπεδο των προϊόντων, το δίκτυο, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού και η συνέπεια στην παράδοση ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες είναι οι λόγοι που η AVIN έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού στα πρατήρια και στην βιομηχανία. 

Το όραμα της AVIN είναι να καταξιωθεί ως κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, που στηρίζει τον άνθρωπο, προσφέροντας με έντιμο και υπεύθυνο τρόπο ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία του διυλιστηρίου της Motor Oil. Σε μια αγορά που πολλά αλλάζουν, η AVIN, με την ενεργή στήριξη του Ομίλου Motor Oil, πρωτοστατεί και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα φιλοδοξώντας να γίνει η καλύτερη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της.

Ετήσιος Απολογισμός 2022

Το 2022 συνεχίσαμε, εξελίξαμε και αναπτύξαμε δράσεις με στόχο πάντοτε την αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης άστεγου πληθυσμού και άλλων ευάλωτων ομάδων, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους!

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον ετήσιο απολογισμό για το προηγούμενο έτος!

Ithaca Annual Report 2022

Πώς μία κινητή μονάδα πλυντηρίων άλλαξε την πόλη !

Η Ithaca ξεκίνησε το ταξίδι της μέσω της προσφοράς καθαρών ρούχων με την κινητή μονάδα  αλλά και της παροχής εργασίας σε άστεγους συνανθρώπους μας.

Με γνώμονα τα αιτήματα των ανθρώπων που μας επισκέπτονται, θεωρούμε χρέος μας να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Για αυτό το λόγο, κάθε χρόνο μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε  και αναπτύσσουμε  νέες δράσεις και υπηρεσίες βασισμένες σε αυτές τις ανάγκες! 

Γνωρίστε την ανανεωμένη Ithaca, μέσα από όλους τους πυλώνες και τις δράσεις της! 

 

Σχετικά με την Ithaca:

H μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει στην επανένταξη και στη αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. H Ithaca λειτουργεί την, πρώτη στην Ευρώπη, κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 8000+ ανθρώπους, συμπληρώνοντας πάνω από 33.000 επισκέψεις, παραδίδοντας 160+ τόνους καθαρών ρούχων. Με την παροχή ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας, έχει ήδη ανταποκριθεί σε πάνω από 1.300 αιτήματα ωφελούμενων, ενώ έχει συμβάλει επιτυχώς στην εργασιακή επανένταξη 37 ατόμων από ευάλωτες ομάδες.