Μαραθώνιος Αθήνας 2020

Η Ithaca συμμετέχει στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ως επίσημος συνεργαζόμενος φορέας!

Τρέχουμε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2020, με στόχο την ενδυνάμωση του άστεγου πληθυσμού. Στην Ithaca πιστεύουμε ότι η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή με τη σειρά της σε νέες ευκαιρίες. Μέσα από τη συμμετοχή μας θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να επανενταχθούν κοινωνικά, καθώς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους. Στόχος μας; Να ξαναβρούν την «Ιθάκη» τους.

Τρέξε και εσύ με την ομάδα μας και υποστήριξε το σκοπό μας!

Αίτηση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Επίπεδα εγγραφής

Ενισχυμένο Επίπεδο
5χλμ € 45.00
10χλμ € 50.00
42χλμ € 60.00

Το Ενισχυμένο Επίπεδο εγγραφής περιλαμβάνει:

 • Αριθμό Συμμετοχής δρομέα με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
 • Επίσημο T-shirt του αγώνα
 • Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια (σταθμοί υποστήριξης και ιατρικές υπηρεσίες) αλλά και μετά το τέλος του αγώνα
 • Ασφαλής Διαχείριση Ρουχισμού δρομέα κατά τη διάρκεια του αγώνα
 • Ασφάλιση από Ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα από την ERGO
 • Οnline Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων
 • Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού
 • Οnline Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων
 • Πιστοποιητικό Συμμετοχής με τον χρόνο τερματισμού του δρομέα (μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων)

Όλοι οι δρομείς μας, θα λάβουν και το επίσημο T-shirt της Ithaca ανεξαρτήτως του επιπέδου
εγγραφής τους.


Προκειμένου να κατοχυρωθεί η εγγραφή σας θα πρέπει να προβείτε σε εξόφληση μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής σας. Σε διαφορετική περίπτωση, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τρόπος πληρωμής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR19 0171 6760 0066 7613 7543 848
SWIFT/ BIC CODE: PIRBGRAA
Δικαιούχος: ITHACA

Σημαντικές σημειώσεις

 • Στον αγώνα Μαραθωνίου Δρόμου μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2002) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners)
 • Στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2008) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners)
 • Στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2008) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners)
 • Ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ διοργανώνεται το απόγευμα του Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, ενώ οι αγώνες δρόμου 5χλμ, 42χλμ και Δυναμικό Βάδισμα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (πρωί)
Παρακαλούμε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται υποχρεωτικά το Ονοματεπώνυμο σας και η λέξη “Μαραθώνιος”.

Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου που κατέθεσε ο ΣΕΓΑΣ και εγκρίθηκε από την Υγειονομική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους αρμόδιους φορείς, σχεδιάζουμε τη διοργάνωση ενός αγώνα με γνώμονα την ασφάλεια των δρομέων μας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τα ισχύοντα Πρωτόκολλα.

 • Μαραθώνιος Δρόμος – Οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους. Η κατανομή των δρομέων στους δύο αγώνες και στο ανάλογο block εκκίνησης θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, ενώ οι ακριβείς ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 • Αγώνας 10χλμ – Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες στα 10χλμ θα κατανεμηθούν επίσης σε δύο διαφορετικούς Αγώνες 10χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.
 • Αγώνας 5χλμ – Η ίδια λογική με αυτή που αναφέρεται παραπάνω για τα 10χλμ θα ακολουθηθεί και για τους συμμετέχοντες στα 5χλμ την Κυριακή 08 Νοεμβρίου. Θα υπάρξουν δηλαδή δύο Αγώνες 5χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος, όπως και για τους άλλους αγώνες, και διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.

Κατά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος και μόνο οι Αγώνες Παιδιών (τόσο στη διαδρομή όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο) και ο Αγώνας Special Olympics Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα.